Karaman'a bağlı Akçaalan köyünde yaşayan 49 yaşındaki Salih ARSLAN, yaklaşık 40 yıldır kuruyan ağaç ve dallarını sanat eserlerine dönüştürüyor.

Akçaalan Köyünde muhtarlık ve yaşamını orada sürdüren 49 yaşındaki Salih ARSLAN, yaklaşık 40 yıldır kuruyan ağaç ve dallarını sanat eserlerine dönüştürüyor.

Dededen gelen serüvende marangozluğu devam ettiren ARSLAN, el becerisini zamanla geliştirerek kurumuş ağaç dallarından çeşitli objeler yapmaya başladı.

Ortalama 80 yıl önce açılan atölyede Salih ARSLAN, ormanlık araziden ve yaylalardan topladığı hasar görmüş kütükleri sanat eserlerine dönüştürüyor.

Sehpa, biblo, maket, bardak, kül tablası, masa ve sandalyelerin yanı sıra birbirinden ilgi çekici süs ve dekorasyon malzemeleri yapan ARSLAN, yaptıklarını sosyal medya hesabından ve atölyesinde vatandaşların beğenisine sunuyor.


"Geri dönüşüme de katkı sağlamış oluyoruz"

Ağaç oymacısı Salih ARSLAN, yaptığı  açıklamada, "Bulduğum odun parçalarını, ağaç parçalarını burada kuş yuvası, maket ev, çocuk sandalyesi, teker, sehpa, yani sanatla ilgili ne varsa onu kesin sonuçlandırıyorum. Geri dönüşüme de katkı sağlamış oluyoruz. Bazı vatandaşlarımız naylon, poşet, kağıt, pil topluyor, ben de ağaç toplayıp geri dönüşüme kazandırıyorum. Bunun mutluluğunu yaşıyorum yaşamaya da devam edeceğim." dedi.

Bulduğu her kurumuş ağaç parçası üzerinde "nasıl sanat eserine dönüştürürüm" diye düşündüğünü aktaran ARSLAN, "Elimden geldiği kadar güzel ve faydalı işler yapmaya gayret ediyorum. Bahçesindeki kurumuş ağaçlarla ilgili talep olduğunda bu konuda vatandaşlara da yardımcı oluyorum. Bu sanat'ın resmen bağımlılık yarattığını ve genelde babadan oğula aktarıldığı, çocuklarınında bu mesleği sürdüreceğini söyledi''.

Salih Arslan yapmış olduğumuz röportajı şu sözüyle sonlandırdı;

SANAT DOĞADA GİZLİDİR;ONU ORADAN ÇIKARABİLECEKLER,ONA SAHİP OLURLAR.