Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası binlerce afetzede vatandaşların yerleştiği illerden birisi de Karaman oldu. Binlerce kişi Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilirken, birçoğu da kiralık ev arayışına girdi. Karaman'da bunu fırsat bilen gayri resmi emlakçılar ve ev sahipleri, ev kiralarını üç katına çıkarttı.

Duruma tepki gösteren Şehzade Emlak ve Gayrimenkul işletmecisi Ruhullah Büyükboyacı, ''Gayri resmi emlakçılar ve art niyetli ev sahipleri yüzünden Karaman’da ev kiralarında ciddi oranda artış meydana geldi. Bin 500 TL olan evler 4 bin liraya, 4 bin lira olan evler de 7-8 bin liralara yükseldi. Bununla da yetmedi, bazıları 20-30 bin lira depozito ücreti istediklerini görüyoruz.” Dedi.

Fahiş kira arışının yanı sıra ev sahiplerinin hukuksuz davranışları ve birden çok zam talebi de en çok şikâyet edilen diğer konular arasında yerini aldı. Konuyla ilgili talep ve şikâyetlerini ‘Şikayetvar’ üzerinden ileten vatandaşlar, yetkililerin bir an önce gerekli yaptırımları uygulamalarını ve kira zamlarının yeniden düzenlemesini istiyor.

“GÖRDÜĞÜM YERDE ŞİKÂYET EDECEĞİM”

Fahiş zam yapan kişileri görmesi durumunda şikâyet edeceğini ifade eden Büyükboyacı; “Depremden etkilenenler başka illere tahliye edildikten sonra depremzedelerin komşu şehirlere gelişlerini fırsat bilip kirası 2-3 bin lira olan ev, 4 ile 8 bin lira verildi. Konuyu gerekli yerlere bildirmemize rağmen ne bir denetim ne bir açıklama yapılmadı. Ne zaman biri çıkıp şu ev sahiplerine dur artık diyecek?

Bundan sonra ilanlarda 5 bin TL üzerinde kiralık ev görürsem hem kiraya vereni hem de emlakçı arkadaşımı yani meslektaşımı şikâyet edeceğim bilginiz olsun. Daha sonra arkamdan küfür etmeyin. Az önce bir ev gördüm kiralık 8500 TL yazmışlar. Hiç mi insaf yok, veren ev sahibi veriyor da emlakçı arkadaşlar da bunu ilana giriyor pes doğrusu ama gerçekten.  Bugünden sonra ben şikâyet ediyorum bilginiz olsun" diye konuştu.

Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.