Kafes kuşları güzellik yarışmasın Karaman'ı temsil eden Hasan Güleç, Türkiye 1'si oldu.

Kafes Kuşları Güzellik Yarışmasında Görücüye çıkan rengarenk kuşlar katılımcıları büyüledi.

Bu yıl 9.cusu düzenlenen Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından her yıl yapılan Kafes Kuşları Güzellik Yarışması Antalya’da yapıldı.

 

17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan Atatürk Kupası Kafes Kuşları Güzellik Yarışması kuş severler başta olmak üzere katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Karaman'

Toplam 632 yarışmacının 5 bin 321 kuş ile katıldığı Antalya EXPO Salonundaki Kafes Kuşları Güzellik Yarışmasında dereceye giren kuşlar güzellikleri ile sahiplerine çeşitli ödüller kazandırdı.

Onlarca kategoride yarışan binlerce kuş, boyu, rengi ve fiyatları ile öne çıkmak için çırpındı. Festival niteliğindeki bu renkli yarışmada Karaman Kafes ve Doğa Kuşları Derneği adına yarışan Hasan Güleç, “Renk Muhabbet Kuşları” kategorisinde birinci oldu. Yarışmada öncelikle Karaman’ı temsil etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güleç;

“Yarışmada 5 birincilik 3 ikincilik aldım ve renk muhabbetinde Türkiye birincisi oldum. Sonrasında ziyaretçilerin ilgisi de güzeldi. Organizasyonda emeği geçen herkesi kutlarım.”dedi.