Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesinin tanıtım filminin ardından açılışı yapılan panel, Karaman TOBB Fen Lisesi Öğrencisi Ali Kemal Çelikli yönetiminde gerçekleştirildi. Mustafa Kutlu ve eserlerinden verilen örneklerin ardından “Tahammül mü Sefer mi? başlıklı ilk panel metnini 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ceylin Kuru katılımcılara sundu.

Ardından İrfan Ataseven Anadolu Lisesi öğrencilerinden Kübra Gezer okuduğu eserlerden yola çıkarak hazırladığı “Mustafa Kutlu’ya Değer Katanlar” konulu paneli, Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinden Rüya Tokgöz “Dünya Kurulduğundan Beri Hep Aynı mıydı, Yoksa Aynı Olduğuna mı İnandık?”  başlıklı paneli, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Mustafa Dağ ise “Mustafa Kutlu’nun Perspektifinden” başlıklı panelini gerçekleştirdi.

Program sonunda panelist öğrencilerin değerlendirmesini yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Anadolu Mektebi yürütmüş olduğum en keyifli işlerden bir tanesi. Öğrencilerimiz de bu mektepte okumak gibi çok ehemmiyetli bir işi yürütüyorlar. Anadolu Mektebi 2012 yılında Sami Hocamızın önderliğinde 12 öğrenciyle Sakarya’da başladı ve bu güzel etkinlik kelebek etkisiyle ülke geneline yayıldı. Salgın sürecinde öğrencilerimiz uzaktan okumalarına devam etti. Geçtiğimiz günlerde Yunus Emre yılı münasebetiyle Karaman’da Yunus Emre panelini gerçekleştirdiler. Bugün ise Mustafa Kutlu panelini icra ettiler. Bizim öğrencilerimizden beklentimiz çok okumaları kadar nitelikli okuma gerçekleştirmeleridir. Panelist öğrencilerimizi yaptıkları sunumlardan dolayı tebrik ediyor, emeği geçen öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Anadolu Mektebi yazar okumaları programına katılan öğrencileri başarılı ve özverili çalışmaları sebebiyle tebrik ederek programda emeği geçen koordinatör öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, program sonunda öğrencilere hediyelerini vererek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.