Tarihi Karaman Kalesi surlarında görülen duvar yazıları, şehrin kimliğine yakışmıyor.

Karaman'da Hisar Mahallesinde bulunan ve 12. yüzyılın başlarında yapıldığı bilinen Karaman Kalesi surları duyarsız kişilerin yazılarıyla çirkin bir görüntü oluşturdu.

Özellikle birçok isim kullanılarak sprey ve benzeri boyalarla yazılan çeşitli aşk ilanları, kale surlarındaki doğal yapıyı da zedeliyor.

 Karaman'da yakın tarihte eğlence mekanlarının da yer aldığı ayrıca çeşitli fuar ve benzeri organizasyonlarda belirli zaman içerisinde ev sahipliği yapan Karaman Kalesi, yerli ve yabancı turistlerin ve tarih severlerin deuğrak noktası olarak biliniyor.

Kaleyi gezmeye gelen birçok vatandaş, Karaman'ın simgesi Kale surlarındaki boyalı ilanları görünce şaşkınlığını da gizleyemiyor. Vatandaşlar duyarsız vatandaşları bu durum karşısında kınarken, yetkililere de çağrıda bulunarak önlem alınmasını talep ediyor.

Öte yandan kale etrafında bulunan uyarıcı levhaları umursamayan duyarsız kişilere karşı, Kale etrafına konulacak  kamera ve gözetim noktaları önerisinin, yazı yazmak isteyenleri caydırması bekleniyor.