Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü ünvanına sahip olan ve Konya-Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçelerini birbirine bağlayan Hadim Devlet Yolu'nda çalışmalar sürüyor.

 ULAŞIM KOLAYLAŞACAK
Konya ile Antalya'yı birbirine bağlayacak alternatif güzergahtaki karayolunda 2016 sonunda yapımına başlanan Eğiste Viyadüğü projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Hadim Devlet Yolunun Eğiste Deresi geçişinde halihazırda kullanılan yolda yapımı devam eden viyadük, 4 bin 400 metre uzunluğundaki kesiminin yüzde 8 olan boyuna eğimini yüzde 2,30 mertebesine düşürecek. Böylelikle dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste Deresi'nde ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak proje ile mesafe 4 bin 400 metre kısalacak.
Eğiste Viyadüğü'nün inşaatı, yüklenici firmaya iş yerinin 29 Aralık 2016'da teslim edilmesiyle başladı. 

Karayolları Konya 3. Bölge Müdürlüğü yol ağında bulunan Toroslar üzerindeki Hadim Devlet Yolu'nda yapımı süren viyadük, yolun 60,9 ila 62,3. kilometreleri arasında toplam bin 372 metre uzunluğunda projelendirildi. Viyadük, 12,50 metre gabarili çift yol platformunda inşa edilerek, duble gidiş-geliş yol özelliğiyle faaliyet gösterecek. 42 ila 166 metrelik 8 orta ayak üzerinde inşa edilecek viyadük, bu özelliğiyle "Türkiye'nin en yüksek ayaklı köprüsü" olacak. Büyük bir kısmı tamamlanan eğiste köprüsünün 2020 yılı sonuna tamamlanması tahmin ediliyor.