Koronavirüs salgınının zirve yaptığı ilimizde vatandaşlar vakitlerinin büyük bir bölümünü evlerinde geçirmek zorunda kalıyorlar. Bu haftasonu da kısıtlama nedeniyle evlerinden kalan vatandaşlar bir de su sıkıntısı yaşadı.
Geçtiğimiz gün Karaman Belediyesi tarafından atılan mesajda, Cumartesi günü 23:00 ile Pazar günü 08:00 arasında bakım, değişim ve onarım nedeniyle kesinti yaşanacağını duyurdu. Fakat bakım çalışmaları verilen saatten itibaren 9 saat gecikince vatandaşlar kısmen mağdur oldular.
Whatsapp ihbar hattımıza gelen çok sayıda mağduriyet mesajı üzerine, su kesintisindeki 9 saatlik gecikmenin nedenini sorduğumuz Karaman Belediyesi yetkilileri, normalde kesintinin planlanan zaman dilimi içerisinde yapıldığını, fakat sabah saatlerinde bağlantı kelepçelerinde yeni bir arıza tespit edildiğini ve çalışmaların yeniden başladığını belitttiler.
Su kesintisinin gecikmesinden dolayı yeni bir bilgilendirme yapmayan Karaman Belediyesi ekiplerine vatandaşlar gerek sosyal medyadan gerek whatsap ihbar hattımıza bildirerek mağduriyetlerini dile getirdiler.
Su arızası ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldığımız belediye yetkilileri, bakım onarım çalışmasının ne zaman tamamlanacağı ile ilgili herhangi bir bilgi vermedi.