Karaman’da yıllardır kafe işletmeciliği yapan Abdurrahman Gümüş  pandemi sürecinde diğer işletmelerin faliyete geçtiğini ancak kafe işletmelerinin açılmadığını bu nedenle de işyerinin camına ‘kafemize herhangi bir parti adayı, siyasetçi siyaset için girmesi yasaktır’ şeklinde tepki yazısı astı.

Gümüş,  sesini duyuramadığı ve hiç bir yetkili tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığı için bir dahaki seçimlerde siyasetçilere işletmesine asmış olduğu uyarı ile seslendi.  

5 aydır mağdur olduklarını ve devletten hiçbir destek görmediklerini belirten kafe işletmecisi Gümüş, “Muhattap olacak kimse bulamıyoruz. Bu süreçte ilk kapatan biz olduk, son açılamayan da biz olduk. Herşey normale döndü fakat kahveci esnafı dönemedi. Oyun taşlarından bulaşan virüs paradan bulaşmıyormuymuş, tepkimiz bu dur. Ben Türkiye kahvecileri adına sesleniyorum, hiç bir tanesi seçim zamanı kahvede siyaset yaptırmasın, bizi görmezden gelenleri bizde görmezden geleceğiz. Seçim zamanı 5 aydır ne arayan ne soran var. Başvurmadığımız makam yazmadığımız cimer kalmadı, hepsine gittik oralı olmadılar o yüzden bu yola baş vurduk, çözüm istiyoruz” dedi.