Karaman Belediyesi’nin projelendirdiği yaklaşık 5 Bin metrekare alan içerisinde yapılan, 7 den 70 her yaş için eğlence ve macera bölümlerinden oluşan Türk Dünyası Macera Parkı’nda son aşamaya gelindi.

Sosyal ve kültürel projelerle adından söz ettiren Karaman Belediyesi, yeşil alanların değerlendirilmesi amacıyla projelerine bir yenisini daha ekledi.

Karaman’ın en büyük parkı olan Türk Dünyası Kültür Parkı içerisine kurulacak olan Macera Parkı’nda; ahşap direkler üzerine yerleştirilmiş olan kolay-orta ve zor seviyelere ayrılmış oyun platformları tamamlandı. Çocuklar için file korumalı emniyet sistemli oyunlar, gençler ve yetişkinler için profesyonel emniyet sistemli 24 adet ip parkuru, çelik konstrüksiyon kuleler arası 100 metre gidiş - 100 metre dönüş zipline (çelik halatla kayma) hattı ve yapay kaya görünümlü tırmanma duvarı ise tamamlanmak üzere.

Macera, adrenalin ve ekstrem dolu aktiviteler bu alanda yer alacak. Spor ve eğlencenin bir arada olacağı proje kapsamında hem yetişkinler hem çocuklar için ayrı parkurlar yer alacak. 8-9 ay gibi süre içerisinde tamamlanmasının ardından ziyaretçiler macera parkında survivor heyecanı yaşayacak.