İlimizde kış ayının gelmesiyle birlikte mezar kazımı da büyük bir sorun oluşturuyor. Hava sıcaklıkların eksilere düşmesiyle toprak buz tutunca mezar kazmak isteyen görevliler güçlük yaşıyor. Karaman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri de kış mevsimi öncesinde 500 adet mezar hazırladı.

Şehir Mezarlığında açılan bu mezarları gün boyu düzelten mezarlık görevlileri, kış öncesi hazırlıklarını tamamlamış oldu. Kazı işlemleri tamamlanmasını ardından bu mezarların üzeri 15,20 cm toprakla kapatılarak defin sırasında büyük kolaylık sağlıyor.

Vatandaşlar belediye tarafından yapılan bu hizmetin çok doğru ve yerinde bir karar olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.

ÖLÜM ORANINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Defin işlemleri pandemi sürecinde Karaman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı personel, tüm tedbirlerini alarak işlemlerini yapıyorlar. İlimizde Aralık ayı ölüm oranı Kasım ayına göre düşüş yaşandı. Buna göre, Kasım ayında 105, Aralık ayında ise 76 mevtanın defin işlemi gerçekleştirildi. Kazalpa, Siyahser ve merkez olmak üzere Kasım ve Aralık ayı toplam defin işlemi de 181 olarak kayıtlara geçildi.