Kısa bir süre önce Fransa’ya giden hemşehrimiz H.T. orada yaşamış olduğu zorlü süreci anlattı.

Kendisi için ne bir ambulans gönderdiklerini nede hastaneye aldıklarını söyleyen hemşehrimiz başından geçenleri şöyle özetledi;

“Rahatsızlandıktan sonra arkadaşlarım hastaneyi arayarak benim için ambulans istediler. Bir süre sonra kendime geldiğim için hastane bilincim açık diyerek ambulans göndermedi. Daha sonra arkadaşım tarafından özel araçla gittiğimiz hastane beni kabul etmedi. Bir çok kez başvurumuza rağmen tedavi altına alınmadım ve rahatsızlığım devam etti. Bizde kaldığımız evde kendimi tedavi etmeye çalıştım” dedi. 

Orada yaşanan olaylar sadece kendisiyle sınırlı olmadığını buna benzer bir çok olaya covid-19 salgını sürecinde şahit olduğunu belirten H.T.,  "Yine başka bir Karamanlı hemşehrimizi de aşırı diyaloglar ve ısrar neticesinde hastaneye kaldırılmasıyla tedavisi yapılıp taburcu edildi. Daha sonra evinde kendini izole etti. Yaşının da genç olması sebebiyle hastalığı atlattı" dedi. 

Hemşehrimiz şayet bu şekilde devam eder muayene imkânı bulamaz ve hastalığı ilerlerse gerekli mercilere başvuracağının altını çizdi.