Karaman'da çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların da karşı karşıya kaldıkları sorunlarından biri olan sokak hayvanlarına karşı, Belediye'nin bu yıl içerisinde "Patiler Köyü" Projesini hayata geçirmesi bekleniyor.

Sokak hayvanlarının  7-8 hektarlık bir alanda, doğal ortamlarına uygun, modern, güvenli ve konforlu bir tesiste yaşamlarını sağlayacak tesis projesi için bütçeden gerekli ödeneğin ayrıldığı öğrenilirken, Karaman kamuoyu Patiler Köyü Projesinin sonucunu merakla bekliyor.

Bu konunun her şeyden önce vicdani bir konu olduğunu dile getiren Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı;

“Sağlıklı ve güvenli bir ortamda huzur içerisinde yaşamak insanların olduğu kadar hayvanların da hakkı. Sokak hayvanları ile ilgili problemler maalesef şehrimizin kanayan bir yarası haline gelmiştir. Hem insanlarımız açısından hem de sokak hayvanları açısından bu soruna kesin ve kalıcı bir çözüm getirmek zorundayız. Başıboş şekilde ve özellikle geceleri sürüler halinde gezmekte olan sokak hayvanları hem kendi canlarını tehlikeye atmakta, hem de insanlarımızın tedirgin olmalarına sebebiyet vermektedirler.

         Bütün bunların önüne geçebilmek, hayvanların son derece sağlıklı, güvenli ve doğal ortamlarına uygun bir yerde yaşayabilmelerine olanak sağlamak amacıyla hazırladığımız Patiler Köyü Projemizi inşallah hayata geçireceğiz. Bünyesinde; serbest gezi ve oyun alanları, tedavi merkezi, ameliyathane, karantina bölgesi, yavrulu hayvanlar bölümü, kedi-köpek pansiyonu ve kedi evleri gibi birçok ünitenin yer alacağı bu köye, hayvan sever vatandaşlarımız ziyaretlerde bulunabilecek."dedi.