2014 Eylül ayında görkemli bir törenle temeli atılan Karaman Çevre Yolu İnşaatı, 6. yılını geride bıraktı.

Karaman’ın önemli projelerinden biri olarak kabul edilen çevre yolu, toplam 21 kilometre uzunluğuna sahip proje çalışmasıyla, tamamlanması halinde şehri daha modern bir ulaşım imkânına kavuşturmasının yanında şehir içi trafiğini de rahatlatması hedefleniyor.

Proje kapsamında üzerinde akıllı kavşakların ve viyadüklerin bulunduğu çevre yolu, görsel açıdan da Karaman’ın çevresini güzelleştirmesi hedeflenirken, çalışmaların neredeyse ilerlememesi  halkın nazarında bu heyecanlı projenin gölgede kalmasına sebep oluyor.

Aradan 6 yıl geçmesine rağmen henüz daha çalışmalar 14 kilometrelik kısıma ulaşırken, yıllar itibarı ile çalışmaların aksaması hatta durma noktasına gelmesi gözlerden kaçmıyor.

Projenin tamamlanması halinde  Karaman'ın yeni çevre yolu Batı Kavşağı (Konya-Karaman Yolu Kavşağı) göbeği hattından 2'ye ayrılacak.

Yine 1. hattı; Kılbasan Kavşağı, Ereğli Kavşağı, Urgan Kavşağı, TOKİ kavşağı, Dereköy Kavşağını takip edecek 2. Hat ise yine Batı kavşağından güney kavşağına (Karaman-Mut Kavşağı) kadar devam edecek ve her iki çevre yolu hattı da güney kavşağından (Karaman-Mut Kavşağı) birleşmiş olacak.