İYİ Parti Karaman Milletvekili adayı Atila Zorlu'dan 3 Mayıs Türkçüler Günü'nde anlamlı bir mesaj yayınladı.

Zorlu mesajında şu ifadelere yer verdi; 
“Aziz hemşerilerim değerli gönüldaşlarım, bugüne kadar bulunduğum yer neresi olursa olsun Türklük bilinci ile vatanıma ve vatandaşlarımıza hizmet ettim. 4 yıllık Belediye Başkanlığı dönemimde imkânlarımızı sonuna kadar zorlayarak Türk Dili ve milli bayramlarımızı milletimizle omuz omuza, marşlarımızla coşkuyla kutladık. Her bir evladımıza Atamızın Nutuk'unu armağan ve emanet ettik. Milli kültürümüzle ilgili çalıştaylar ve sempozyumlar gerçekleştirdik. "Bir gün mutlaka!"  daima umudumuz ve şiarımız oldu. Allah nasip etti Karaman'ın kadim Türk tarihine ve milli köklerimizin takipçisi olmak üzere kutlu bir vazife için milletvekili adayı oldum. Çıktığım bu kutlu yolda Türkçü Turancı gönüldaşlarımızın desteği daima gücümüze güç katmıştır. Allah hepinizden razı olsun.
Bu kadim topraklara "Ne mutlu Türküm diyene!" diyebilen, herkesin bir borcu var. Vazifemiz belli değerli dava arkadaşlarım, millî kültürümüzün ruhunu, millî bilincimizin anahtarı olan Türkçe’mize Karaman'dan sahip çıkarak başlayacağız. Gerçekçi ve somut projelerle, Türk Dilinin Başkenti itibarını birlikte yükselteceğiz. Bu yükseliş ile "Dilde işte fikirde birlik" ülkümüzü Karaman'da yeşerteceğiz. Atatürk'ün “Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki, bu bayrağı vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk’ün ilk ve milli vazifesidir" sözü kutlu beldemiz Karaman'da mutlaka dalgalanacak.
Değerli gönüldaşlarım yine Atatürk’ümüzün söylediği gibi;
'Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur!' İşte Karaman ve ülkemiz için parolamız budur! O yükseliş Türk dilinin başkenti Karaman'dan başlayacak. Hayal kırıklıkları ile boğuşan değerli dava arkadaşlarım, bil ki derdin derdimdir. İçindeki sızıyı her zerresine kadar biliyor ve hissediyorum. Kürşat’ın gür sesiyle Toroslardan, Karadağ'dan velhasılı Tanrı Dağı’ndan inme vakti gelmiştir. Türk dili Karaman'ın kalbi 'Türklük' zihnidir. Karaman kendi içindeki bu kuvvetle, bu tarihi 746 yıl önce olduğu gibi yine Türkçe yazacaktır. 
Bu vesileyle Karamanoğlu Mehmet Bey'in bizlere emanet ettiği Türk dilini, yine ufkumuzu aydınlatan Türk büyüklerimizin emanetini son nefesimize kadar yaşatmak ve yükseltmek birinci vazifemiz olacaktır. Bütün Karaman ve gönüldaşlarım bilsinler ki;
Atsız Bey'in dediği gibi "Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü"  Yine o söylemeye korktukları şeyi, Allah'ın izniyle 15 Mayıs'ın şafağında tüm Karamanlı vatanseverler hep bir ağızdan haykıracak "Ne mutlu Türküm diyene!"