04 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 12.30’de gerçekleşen teslim törenine; İlimiz Valisi Sayın Murat KOCA, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim TONGUR, Vali Yardımcımız Dr. Sezer IŞIKTAŞ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Ahmet Haşim KESKİN, Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman YEŞİLTAŞ, Ekinözü Köyü Muhtarı Arslan KÜÇÜKATÇEKEN, proje uygulayan 200 başlık ağıl sahibi Aliye ARIPINAR ve üreticilerimiz katıldılar.

Törende Ekinözü Köyü Muhtarı Arslan KÜÇÜKATÇEKEN’in hoşgeldin konuşmasının ardından Birlik Başkanı Osman YEŞİLTAŞ konuşmasında Karaman ilinin KOP projesi kapsamında ağıl inşaatı hibesini alan ilk il olduğuna değinerek küçükbaş hayvancılığın Karaman’da geliştirilmesinde Birlik çalışmalarına destek olan Sayın Valimiz Murat KOCA’ya ve İl Müdürü Ahmet Haşim KESKİN’ e teşekkür ediyorum dedi.

İl Müdürü KESKİN ise yaptığı konuşmasında: “2014 yılında yayınlanan ve yürürlüğe giren, "DAP, GAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki İllerde mevcut Damızlık Sığır, Koyun Keçi İşletmelerinin İnşaat ve Damızlık Materyal Temininin Desteklenmesine" ilişkin tebliğ ile yatırımcılara, Damızlık materyal için %80, inşaat yapımı için % 50 hibe desteği verilmektedir. Konya Ovası Projesi (KOP) ile Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerinde mevcut büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır-ağıl tadilatı veya yeni inşaat ile koç-teke alımı sonucunda mevcut işletmelerin et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik çalışılması hedeflenmektedir. İlimiz tarım ve hayvancılığının geliştirilmesinde çalışmalarımıza her zaman destek olan başta Valimiz Sayın Murat KOCA’ya, KOP idaremize, Karaman İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından ağıl açılışı gerçekleştirildi.