AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında; 
1919 yılında İstanbul'un yönetimi itilaf devletlerinin eline geçmiş, Haydarpaşa Tıp Fakültesi Binası da İngiliz askerleri tarafından işgal edilmiştir. Bu işgali kabullenemeyen vatansever genç tıbbiyeliler her türlü gösterinin yasak olduğu işgal yıllarında dikkat çekmeyecek bir protesto gösterisi planladılar. Tıbbiyeliler, 14 Mart 1827’de kurulan tıp fakültesinin 92. yılını kutlama bahanesiyle 14 Mart 1919’da Beyazıt'taki Zeynep Hanım Konağı’nda toplandılar.
İşgal devletlerinin üst düzey yetkililerinin de bulunduğu salonda tıp öğrencilerinden Memduh Necdet Bey kürsüye çıktı ve sözlerini tarihe geçen şu ifadelerle noktaladı:
“İtiraf ediyoruz ki vatan, bilhassa onun kalbi, beyni olan İstanbul, bu dakikada korkunç bir buhran geçiriyor. Ama korkmuyoruz... Buradayız, burada kalacağız... İstanbul bizimdir, çünkü halife ve hakan yatağıdır. İstanbul bizimdir. Çünkü şehitler ve tarih buradadır. İstanbul bizimdir. Çünkü İstiklal buradadır.”
Böylelikle 14 Mart Tıp Bayramı'nın ilk kutlaması bir yurt savunma hareketi olarak tarihe geçmiştir.
Yaratılmışların en şereflisi olan insanı yaşatmayı kutsal bir vazife bilen, bu zorlu günlerde vatanı ve milleti için dün olduğu gibi bugün de yine bir yurt savunma hareketi olarak aynı ruhla mücadele eden, toplum sağlığının korunması için fedakârca hizmet veren kara gün dostu değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar, hastalarımıza Allah’tan şifa, Milletimize sağlıklı ömürler dilerim.