04 Kasım 2019 Pazartesi günü bölgedeki ziyaretlerini Başyayla ilçesi ile başlayan Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ahmet İpek’i makamında ziyaret etti. Belediyenin ilçede yürüttüğü çalışmalar hakkında Başkan İpek ile bir süre sohbet eden Vali Meral, daha sonra heyelanın meydana geldiği yolda bir süre incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Ahmet İpek’in de yer aldığı incelemeler sırasında Vali Meral, yetkililerden yolun mevcut durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Bölgedeki ziyaretlerini Ermenek ilçesiyle sürdüren Vali Meral, Yalova Kaymakam adayı iken 105. Dönem kaymakamlık kursunu tamamlayan ve kura sonrasında Ermenek Kaymakamlığına ataması yapılan Kaymakam Vekili Batuhan Taşkın’ı makamında ziyaret etti.
 
Kaymakam Vekili Taşkın ile makamında bir süre sohbet eden Vali Fahri Meral, 28 Ekim 2019 tarihi itibariyle ilçedeki görevine başlayan Taşkın’ı tebrik ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu ve görevinde başarılar diledi.
 
Ermenek Kaymakamlığı ziyaretini tamamlayan Vali Fahri Meral daha sonra Kazancı Belediye Başkanı Muhittin Tuncel’i evinde ziyaret ederek annesi Kübra Tuncel’in vefatı nedeniyle başkan Tuncel’e başsağlığı dileklerinde bulundu.
 
Taziye ziyaretinin ardından Vali Fahri Meral, Kazancı belediyesi beton parke yapım tesisinde incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.
 
Vali Meral daha sonra Ermenek ilçesine bağlı İkizçınar köyünü ziyaret ederek köyde kış hazırlıkları için nar ekşisi kaynatan vatandaşlarla bir süre sohbet etti ve ürünün bereketli olması dileğinde bulundu. 
 
Vali Fahri Meral’in ziyaretlerine Sarıveliler Kaymakamı Emrah Uzun ve Ermenek Kaymakam Vekili Batuhan Taşgın eşlik etti.