24 Eylül 2020 Perşembe günü Lütfi Elvan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mehmet Alpaslan Işık, covid-19 salgınına karşı verilen mücadele konusunda destek ve katkı sağlayan muhtarlara teşekkür ederken, salgınla birlikte mücadele edilmesinin önemine değindiği konuşmasında son dönemde artış gösteren vaka sayısının alınan tedbir ve önlemlerle birlikte kısmen azaldığını söyledi.
 
Kişisel ve toplumsal ölçekte alınan tedbirlere uyulmasının salgınla mücadele konusunda önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Vali Işık, hastalığın ileri derecede yayıldığını belirterek, “Salgınla yürüttüğümüz bu savaşta sizlerin katkısı çok önemli. Sizlerin daha önce gösterdiğiniz mücadeleyi bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdüreceğinize inanıyorum. Hastalığı hep birlikte yeneceğiz. Bunun başka yolu yok. Sizlerin duyarlılığı ve mücadelesi olmaz ise bu hastalık daha da yayılacak. Hastalığın nasıl bir seyir izleyeceğini şüphesiz ki tahmin edemeyiz. Savsaklamadan ve hastalıkla mücadele konusunu bireyler ve toplum olarak ciddiye almamız ve mücadelemizi buna göre sürdürmemiz gerekiyor. Taviz verilmeyecek kadar sinsi bir hastalığın tehdidi altındayız. Ciddiye alınmadığı takdirde hastalığın önüne geçemeyiz. Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor. Bana bir şey olmaz anlayışını bırakmamız lazım. Her ne kadar vaka sayısında bir azalma görülüyor ise de rehavete girilmemesi gerekiyor” dedi.
 
Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, yaptığı bilgilendirme sunumunda covid-19 salgını hakkında ve salgının yayılmasının önlenebilmesi için bireylere ve topluma düşen görevlerle ilgili bilgiler verdi. HES kodu uygulamasının önemi ve kullanımı hakkında da bilgiler veren İl Müdürü Kurşun, koronavirüs ile mücadele konusunda toplumun her kesiminin katıldığı bir çalışma yürütülmesi gerektiğini ifade etti.
 
Muhtarların konuyla ilgili sorularının ardından program, daha sonra Köylere Hizmet Götürme Birliğinin gündemde yer alan konularının görüşüldüğü olağan meclis toplantısı ile devam etti.