Millet İttifakı milletvekili adayları Av. İsmail Atakan Ünver ile Yusuf Baştuğ Ayrancı’da köyleri ziyaret ederek üretici ile buluştu. Ünver; “Köylerde kalkınma hamlesi başlatacağız.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ayşegül Yıldız, Ayrancı İlçe Başkanı Kemal Peker, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Sarı, yöneticiler, ittifak ortakları Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Güven ve yöneticileri, Saadet Partisi yöneticileri ile birlikte Ayrancı’da kamu kurumları ziyaretinin ardından Ambar, Divle, Kıraman ve Melikli köylerinde üreticiler ile buluşan Millet İttifakı Milletvekili Adayları Av. İsmail Atakan Ünver ve Yusuf Baştuğ, üreticiye yönelik projeleri paylaştı.

5 YILDA 11 MİLYON 250 BİN BÜYÜKBAŞ-KÜÇÜKBAŞ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Köylerde kalkınma hamlesi başlatacaklarını, hayvancılıkla uğraşan ancak mali gücü yeterli olmayan ailelere hibe, düşük faizli kredi ve TİGEM aracılığıyla damızlık hayvan desteği sağlayacaklarını ifade eden CHP Karaman Milletvekili ve Millet İttifakı 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. İsmail Atakan Ünver, “Sisteme katılmak isteyen ailelere, 10 büyükbaş, 10 küçükbaş gebe hayvan hibe edilecek. 5 yılda 3 milyon 750 bin büyükbaş, 7,5 milyon da küçükbaş üreterek çiftçiye ücretsiz dağıtacağız. Hayvan varlığımızı her yıl yüzde 20 arttırarak hayvancılıkta büyük bir atılım gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

GENÇ ÇİFTÇİLERİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ

Millet İttifakı’nın gençlere yönelik projelerini anlatan 2. Sıra Milletvekili Adayı Yusuf Baştuğ, “Özellikle topraktan ve hayvancılıktan kazanamadığı ve köyde bir gelecek göremediği için kentlere göçen gençlerimizi unutmayacağız. Onların gıda, tarım ve hayvancılık alanındaki girişimlerini destekleyecek, Genç Çiftçi tanımını genişleterek daha fazla gencin bu desteklerden yararlanabilmesini sağlayacak, genç çiftçilere ekolojik okuryazarlık eğitimi vereceğiz.” dedi.