Konya’da üretim yapan bir süt fabrikasında çalışan bir şahısın süt kazanının içine girerek banyo yaptığı anın görüntülerine ilişkin TORKU'dan açıklama geldi. Açıklamada: "Torku'nun bu firmadan süt aldığına dair iddialar tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmamakta olup konuyla ilgili yargı makamları nezdinde hukuki girişimde bulunulmuştur" denildi.

Süt fabrikasında çalışan bir şahısın süt kazanının içine girerek banyo yaptığı anın görüntülerine ilişkin TORKU tarafından yapılan açıklamada: 

"Bugün internette dolaşıma giren, sadece gıda hijyeni yönetmeliği değil, vicdan ve ahlak ile de alakası olmayan videonun Konyada bir süt toplama firmasında gerçekleşmesi sonucunda, Torku markamızın adının anılması nedeniyle açıklama gereği hasıl olmuştur. 

Paylaşımlarda görülen söz konusu firma ile başta Torku olmak üzere hiçbir Konya Şeker iştirakinin geçmişte bir iş bağı veya ticari alışverişi olmadığı gibi, bundan sonra da kesinlikle olmayacaktır. Torkunun bu firmadan süt aldığına dair iddialar tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmamakta olup konuyla ilgili yargı makamları nezdinde hukuki girişimde bulunulmuştur.

Arkasında 900 bin çiftçi ortağıyla Konya Şeker’in bulunduğu "Torku Güvenilir Gıda Zinciri"nin iki temeli; sertifikalı çiftçilerden oluşan hammadde tedarik modelimiz ve yüksek teknolojinin kullanıldığı en üst düzeyde hijyenin sağlandığı Akıllı Üretim Tesisimiz ile siz değerli tüketicilerimize her aşamada titizlikle denetlenen ürünler sunduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.

"Torku Güvenilir Gıda Zinciri" ile sizler ve sevdikleriniz ürünlerimizi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.