TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kura çekimi ve sonuçları için binlerce vatandaşın heyecanlı bekleyişi devam ediyor. TOKİ 100 bin sosyal konut kura çekilişi sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunun yanıtı Şubat ayına girmemizle beraber yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, 2020 TOKİ 100 konutları başvuru kura çekilişi ne zaman, sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

Detaylar haberimizde.

Toplu Konut İdaresi tarafından ülke genelinde yapılacak olan 100 bin sosyal konut için başvuru süreci geçtiğimiz ay tamamlandı. 

TOKİ KURALARI 2020 NE ZAMAN ÇEKİLECEK?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 100 bin sosyal konut için 1 milyon 137 bin 982 başvuru yapıldığı belirtilirken kura çekimi tarihi de duyuruldu.

TOKİ KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Sosyal konutların fiyatı 160 ile 210 bin lira arasında değişiyor. Hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kuranın Şubat ayında çekileceğini açıkladı. Kuranın yapılacağı tarih ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

TOKİ KURA SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

TOKİ kura sonuçları sorgulamak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;

Öncelikle, https://www.toki.gov.tr/ adresini açın.
Daha sonra, üst tarafta bulunan 'SATIŞ & DUYURULAR' butonuna tıklayın.
Ardından, 'Kura Sonuçları Sorgulama' butonuna tıklayın
Buradan T.C kimlik numaranız ile sorgulama işlemi yapabilirsiniz. KURA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ


Talep Toplama Projelerinin Kura Sonuçları duyurular sayfasında yayınlanmaktadır.
Talep Toplama duyurularına gitmek için BURAYA TIKLAYINIZ.