Okul Müdürü Mehmet Üzüm ve Müdür Yardımcısı Arife Eroğlu Çınar eşliğinde okul öğrencileri şehir mezarlığındaki şehitliğe giderek şehidin mezarı başında Kur'anı Kerim okuyup dualar ettiler. Ardından Şehidin Karaman’da ikamet eden ailesine ev ziyareti gerçekleştirildi. 
Şehit babası İsmail Yılmaz, "Bu güzel cennet vatanımız için bir evladımı şehit verdim ve gerekirse biz de seve seve canımızı vermeye hazırız" dedi.


Şehidimiz Hakan Yılmaz'ın şehadetinin yıl dönümünde ,Karaman’ın yakın dönemindeki bir diğer gururu Şehit Muhammed Ali Mevlüt Dündar da unutulmadı.
Okulumuz öğrencisi Betül Dündar’ın abisi olan 28 Haziran 2017 yılında Hakkari'nin Oğul Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın ailesine ev ziyareti gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Mehmet Üzüm, ‘’Öncelikle iki Şehidimiz ve tüm şehitlerimiz için Öğretmen, Öğrenci ve Velilerimizce Hatimler, Yasinler ve Fatihalar okundu. İmam Hatip Ortaokulu olarak okullarının bir şehit ismi taşıyor olmasından dolayı onur duyduklarını ifade etti. Ayrıca okul olarak ismine yakışır şekilde eğitim öğretim yapabilmenin gayreti içerisinde olacaklarını , bu vesile ile vatanını seven ve vatanı için gözünü kırpmadan canını verecek şuurda nesiller yetiştirmenin derdinde olduklarını söyledi.’’
 Okul Müdürü Mehmet Üzüm tarafından okunan Kur'an tilaveti ve dualar ile ziyaretler son buldu.