Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Karaman Umut Eli Spor Kulübü arasında Basketbol Altyapı Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile il genelindeki ilkokul 2’inci ve 3’üncü sınıf öğrencilerine ücretsiz basketbol eğitimi verilecek.

İl Millî Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen imza törenine, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ile Karaman Umut Eli Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Coşkun Beyaz katıldı.

Atılan imzalar sonrasında açıklamalarda bulunan Karaman Umut Eli Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Coşkun Beyaz, Karaman’da basketbol branşında yetenekli öğrencilerin erken yaşta spora kazandırılması ve ülke standartlarına sahip bir basketbol altyapısını oluşturmak için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Coşkun Beyaz, “Karaman’daki çocuklarımızın basketbola karşı büyük bir ilgisi var. Bizde bu konuda taşın altına elimizi sokmak istedik ve böyle bir projeyi hayata geçirdik. İmzalamış olduğumuz protokol ile ilkokul 2’inci ve 3’üncü sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak basketbol eğitimi vereceğiz. Böylece bu branşta yetenekli çocuklarımızı erken yaşta keşfetmiş olacağız. Bize bu imkânı sunan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’a teşekkür ediyorum.” dedi.

İmzalanan protokolün her iki kurum için hayırlı olmasını temennisinde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrencilerin erken yaşta spora kazandırılmasının eğitimin bir parçası olduğunu ifade ederek  ‘Basketbol Altyapı Projesinin’ geleceğin sporcularının yetişmesi noktasında önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.

Mehmet Çalışkan, “Maarif teşkilatımızın temel hedeflerinden biri öğrencilerimizin küçük yaşlardan itibaren sportif faaliyetlerine katılmasını sağlamaktır. İmzalamış olduğumuz protokolle öğrencilerimizin basketbol sporu ile erkenden buluşmasını sağlayarak eğitim hayatlarında daha başarılı bireyler olmaları, ilimizde basketbol sporunun yaygınlığının artırılması, bu spor dalına yatkın öğrencilerin keşfedilmesi, il, bölge ve ülke bazında başarılar kazanmayı hedefledik. Öğrencilerimize basketbol alanında nice başarılar kazandıracağına inandığımız bu protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Program, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.