Ekim ayında MEVKA Teknik Destek programı kapsamında başvurusu yapılan Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “YAPAY ZEKADAN 3 BOYUTLU TASARIMA” Projesi hibe desteği almaya hak kazandı.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen proje ile öğretmenlere yapay zekâ ve 3 boyutlu yazıcı eğitimi verilecektir.

Mevlana Kalkınma Ajansının teknik destek sağlayacağı proje ile Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapmakta olan Bilişim Teknolojileri ve Tasarım Teknolojileri Öğretmenleri öncelikli olmak üzere, gönüllü öğretmenlere yönelik yapay zekâ ile ilgili giriş eğitimi, solidworks ile 3 boyutlu yazıcı eğitimi verilecektir.

Mevlana Kalkınma Ajansında imzalanan sözleşme sonrasında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, eğitime ilişkin kamuoyu ile bilgiler paylaştı. Çalışkan, "Dijital çağı yaşadığımız bu dönemde artık yapay zekâ teknolojisi alışverişten ulaşıma, kol saatinden kulaklığa kadar günlük hayatımızın her alanını adeta sarmalamış durumda. Çağın gereklilikleri doğrultusunda öğretmen ve öğrencilerimizin yapay zekâ teknolojilerine ilgilerinin arttırılması, yapay zekâ uygulamalarının ve çalışmalarının erişilemez, ulaşılamaz ve çok teknik beceriler gerektiren bir alan olmadığının farkına varmaları için bu eğitimi günde 7 saat üzerinden 10 günde toplam 70 saat olarak planlandık." dedi.

Proje kapsamında verilecek olan eğitimlerde Labaratuar desteği uygun olan okullarımız tercih edilecektir.

Okullarda kurulan Teknoloji Tasarım Atölyelerinde bulunan 3 boyutlu yazıcıların kullanımının arttırılmasına yönelik eğitimlerin de verileceğini belirten İl Müdürü Mehmet Çalışkan, "Öğretmen ve öğrencilerimizin 3D yazıcı teknolojilerini kullanarak tasarım yapmaları ve 3 boyutlu çıktılarla yapılan tasarımların fiziki çıktılara ulaşmaları için 5 günlük eğitim gerçekleştirilecektir. Diğer 5 günlük süre ise yapay zekâya giriş eğitiminin yanında bilgisayar destekli tasarım uygulamaları, 3 boyutu yazıcıların kullanım alanları, 3 boyutlu yazıcı kullanarak 3 boyutlu materyal tasarlama ve ürün çıktıları üretme süreçlerini kapsamaktadır. Öğretmen ve öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacak bu projede bizlere teknik destek sağlayan Mevlana Kalkınma Ajansına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ise böyle bir proje içerisinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek MEVKA'nın eğitime desteklerinin devam ettiğini belirtti. İhsan Bostancı, "Öğretmen ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak böyle bir projenin içerisinde yer almak bizleri mutlu ediyor.  MEVKA olarak eğitime desteğimiz sürecek. İmzalanan sözleşmenin her iki kurum için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Program, atılan imzalar ve çekilen fotoğraflarla sona erdi.