Modern çağın getirmiş olduğu hareketsiz yaşam vücut yağ birikimine sebep olarak tüm insanların ortak sorunu haline gelmiştir. Teknolojinin gelişimi ile bilgisayarlar üzerinden oturarak iş yapmanın yaygınlaşması ile bel, basen, karın gibi bölgelerde istenmeyen yağ şikâyetlerinin arttığı ve tek başına egzersiz ve beslenme programlarının bu mücadelede yetersiz kalması alternatif incelme yöntemlerine olan ihtiyacı kesinlikle arttırmaktadır.

Soğuk lipoliz ile birlikte fazlalık yağlardan kurtulmak ve fit bir görünüm elde etmek amacıyla bu yönteme başvuran kişiler, birkaç seans içinde istedikleri gibi bir görünüm elde edebilirler.  Peki, bu soğuk lipoliz yöntemi nedir?

Soğuk Lipoliz Nedir?

Soğuk lipoliz kısaca yağ dondurma uygulaması olarak bilinmektedir. Vücut içerisinde en zorlu bölgelerde biriken yağların azaltılarak fit bir görünümü amaçlayan soğuk lipoliz ameliyatsız bir tedavi olmaktadır. Yoğun bir iş temposu içinde olan ve ameliyatla yapılan operasyonlara sıcak bakmayan herkes için soğuk lipoliz iyi bir alternatiftir.

Karın, bel, sırt, kalça, bacak ve dizlerde etkin sonuçlar vaat eden Coolsculpting, tek bir seans ile sadece yağ dokusunu %20 - %40 oranında azaltabilmektedir. Yağ hücrelerinin soğuğa maruz bırakılması ve parçalanması üzerine kurulmuş olan CoolSculpting teknolojisi, FDA onaylıdır. Aynı zamanda insan sağlığına hiç bir şekilde zarar vermeyen bir teknolojidir.

Coolsculpting Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

30 - 60 dakika süren soğuk lipoliz işlemi, vücudun birçok bölgesindeki kas üstü yağ dokusuna uygulanabiliyor. Ameliyatsız ve ağrısız bir işlem olan soğuk lipoliz, yağ hücrelerini soğuk teknolojisi kullanarak parçalamaktadır. Cildin korunması içinde jel pedler ile kaplan işlem alanına vakumlu başlıklar yerleştirildikten hemen sonra soğuk lipoliz başlar. Seans bittikten sonra beklenilen sonuçlar ilk iki hafta içinde belli olmaktadır. Lenf sistemi veya diğer sistemler yardımı ile vücuttan atılacak yağların yerinde herhangi bir çukurlaşma veya doku bozulması gerçekleşmez, Vücut kendiliğinden şekil almaktadır.

Soğuk Lipoliz Tedavisinin Etkileri Ne Zaman Görülür?

Soğuk lipoliz sistemi ile yapılan tedavi sırasında öldürülen yağ hücreleri metabolize olarak birkaç gün içinde dışı gibi doğal yollarla vücuttan atılır. İki hafta için verilen sürenin sonunda hasta işlemin yapıldığı bölgedeki küçülmeyi görecektir. Ancak değişime uğrayarak, bütünlükleri bozulan yağ hücrelerinin vücuttan tamamen atılması için 2-3 ay gibi bir süre geçmesi gerekmektedir. Soğuk lipoliz uygulaması sonrası istenilen beslenme düzeni ve egzersizler yapılmadığı sürece tedavinin etkiler sıfırlanmaktadır.

Soğuk Lipolizin Zararları Var mıdır?

Soğuk lipoliz FDA onaylı bir tedavi yöntemi olsa da kimi hastalarda geçici olarak bazı yan etkiler görülebilmektedir. Bu yan etkiler; İshal, Kaşıntı, Ağrı ve kramp gibi geçici yan etkilerdir. Bu yan etkiler de bünyeden bünyeye farklılık gösteriyor. Ancak uzman bir doktor eşliğinde işlemin yapılmasıyla ciddi bir risk oluşmaz.

Soğuk Lipoliz İşe Yarıyor mu?

Soğuk lipoliz ile istenmeyen yağlardan kurtulmak hastaları memnun edecek düzeyde gerçekleşmektedir. Soğuk lipoliz ile belirlenen bölgede zayıflama gerçekleştirilebilen bir bölgesel zayıflama yöntemidir. 2-3 kilo fazlası olan kişilerde soğuk lipoliz işlemi yeterli kalmaktadır. Ancak kilo fazlası daha fazla olan kişilerde bu tedavi yöntemiyle birlikte; dengeli beslenme ve egzersiz programları şarttır.

Bazı bölgelerinde fazlalık yağları olan ve bu durumdan şikâyetçi olan kişiler, soğuk lipoliz - coolsculpting uygulamasına başvurabilir. Başvurmak isteyen kişiler, https://www.coolclinic.com.tr/web adresini ziyaret ederek uzmanlar ile görüşebilir ve merak edilen her şeyi sorabilirler. Aynı zamanda kalıcı olarak yağ hücrelerinden kurtulmak için randevu da alınabilir.