İç Anadolu Bölgesi hava durumu için bir değerlendirme yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye'nin Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği açıkladı.

Karaman’da yaz mevsiminin kurak geçmesinin ardından sonbahar aylarında da istenen yağışlar bir türlü gelmedi. Özellikle çiftçileri zor durumda bırakan mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları su kaynaklarını da olumsuz etkiliyor. Aralık ayının ilk gününde Karaman'da yüksek kesimlerde kar görülürken merkezde ise yağmur görüldü.

Karaman’ın doğu kesimlerine doğru yol alan bulutlar Kayseri ve Erzurum-Kars Platosu'na yüklü miktarda kar yağışını götürdü. Bunun yanı sıra Sertavuldada zaman zaman ulaşımda güçlükler yaşandığı da gelen bilgiler arasında.

 

Karaman’da , haftanın ilk gününe az bulutlu bir havada başlayacak. Yağmur dolu bulutlar Karaman semalarını terk etti ve haftanın ilk gününde Karaman'da yağış görünmüyor. Bunun yanı sıra gece saatlerinde hava sıcaklığı eksi 2 dereceye kadar inecek. Gündüz saatlerinde ise Karaman'da hava sıcaklığı 7 derece olacak.

Salı günü güneşli bir havayla güne başlayacak Karaman'da yine yağış görünmüyor. Güneşli ve belirgin derecede düşen hava sıcaklığının yağış toplaması muhtemel görünüyor. Son tahminlere göre Karaman'da Salı günü gündüz saatlerinde 11 derece, gece saatlerinde ise eksi 1 derece.

Çarşamba günü gün ortasında Karaman geneli yüksek kesimlerinde, akşam saatlerine kadar kar yağışı görülecek. Çarşamba günü gece saatlerinde Karaman merkezinde ise hava sıcaklığı güneşin batmasıyla birlikte eksi derecelere inecek ve kısa süreli kar yağışı bekleniyor.

Perşembe günü az bulutlu bir havaya uyanacak Karaman'da zaman zaman sis ve ara ara kar yağışı görülebilir. Sonbahar mevsiminin başlangıcından bu yana Karaman, en soğuk gündüzünü yaşayacak ve hava sıcaklığı gündüz saatlerinde 3 dereceye kadar inecek. Gece saatlerinde ise hava eksi 3 derece sıcaklıkta tahmin ediliyor.

Zaman zaman rüzgarın etkisinde kalacak olan Karaman, 2019'un son günlerini soğuk bir havada geçireceğe benziyor.