Karaman’da çeşitli sektörlerde uğraşan Soner Yeşildaş, Akçaşehir Belediyesi’ne başkan aday adaylığı için CHP Karaman İl Başkanlığına başvuruda bulundu. 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde öncesinde CHP'de aday adaylığı süreci devam ediyor. Karaman’da uzun yıllardır çeşitli görevlerde bulunan Soner Yeşildaş, Akçaşehir Belediyesi Başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı. 

CHP Karaman İl Başkanı Recai Evcen’e başvuru belgelerini teslim ederken yaşadığı heyecanı ve onuru dile getiren Soner Yeşildaş; “Memleket sevdalısı olarak kasabamızı sevmekteyim. Onun için bu kutlu yolda yürümek istiyorum. Ayrıca, bütün yatırımlarımı, öncülüğümü, önderliğimi geleceğimiz için, gençlerimiz için, devletimiz ve milletimiz için memleket sevdalısı olarak kasabama gönül vermiş ve daha iyi bir hizmet için bu yola baş koydum.” Dedi. 

Soner Yeşildaş Kimdir?
1977 yılında Akçaşehir Kasabasında doğdu. İlkokulunu Akçaşehir Kasabasında okudu. 1990 yılında İstanbul’da ikamet etti ve 10 yıl boyunca İstanbul’da ayakkabıcılık sektöründe uğraştı. 2000 yılında Akçaşehir’de ikamet etti. Kasabada elmacılık ve elma üretimi yoğun olduğundan soğuk hava deposu yaptı. Tarım sektöründe her nevi ürünlerin alımını ve satımı ile ilgili ticareti ve iİnşaat sektöründe bulundu. 
Kasabada kıraç arazileri sulu tarıma çevirdi. Ekonomiye ve geleceğe hizmet etti. Mısır kurutma tesisinin yanı sıra, petrol, market ve fırın sektörlerinde de bulunarak kasabaya hizmet etti. 
Yeşildaş, evli ve 6 çocuk babasıdır.