Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün erzak kolisi bağış ve yardım kampanyaları kapsamında kolları sıvayan Nefise Sultan Yurt Müdürlüğü’nün gönüllü gençleri, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi aileler için seferber oldu. Bereket paketi adı altında yurtlarda kalan öğrenciler tarafından hazırlanan yardım kolileri, mavi yelekli melekler tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Kapılarını çaldıkları herkesin hayır duasını alan mavi yelekli melekler, yardımlaşmanın oldukça önemli olduğunu ve bu tür yardım programlarıyla oldukça mutlu olduklarını dile getirdiler.

Gönüllü gençler olarak sosyal sorumluluğun her zaman bilincinde olduklarını söyleyen Ece Kalafakoğlu, “Bizler gönüllü gençler olarak her yıl birçok sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer alarak yardım etme duygusunun mutluluğunu yaşıyoruz. Şuanda devam etmekte olan “Komşum Projesi” içerisinde de yer alarak hem yemek israfının önüne geçiyoruz, hem de ihtiyaç sahibi insanlarımızı mutlu ediyoruz. Şimdide Ramazan ayı geldi. Yine diğer gönüllü arkadaşlarımız ile birlikte kolları sıvayarak gönüllere dokunmak için çalışmalarımıza başladık. Bizler ne kadar insanımızın yüzünde tebessüm bırakabilirsek ve gönüllerine dokunabilirsek bizim en büyük kazancımız bu olacak” dedi.

Yurtlarda barınan gençlerin gönüllere dokunmaya devam ettiklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise,” Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile gençlerimiz gönüllere dokunmaya devam ediyor ve iyilikte yarışıyorlar. Bu tarz anlamlı projeler ile gençlerimizde yardımlaşma duygusunun gelişmesi bizler için çok büyük bir kazanç. Gençlerimizin dağıttığı yardım kolileriyle yüzde bırakılan tebessümler ise bizler için en büyük mutluluk kaynağı. Böylesine anlamlı bir etkinlikte emeği geçen tüm gençlerimize teşekkür ediyorum.”