Karaman’da başlıca yer altı zenginlikleri Ermenek ve Konya-Karapınar/Karaman-Ayrancı ilçelerinde bulunan linyit sahalarıdır.

Neojen çökel birimleri içinde gözlenen linyit sahalarından Ermenek-Taştepe sahasında yüksek kalori değerine sahip 5.918.000 ton toplam rezerv, Ermenek sahasında da 3262 Kcal/kg kalori değerine sahip 1.700.000 ton muhtemel rezerv belirlenmiş olup, sahalarda üretim yapılmaktadır.

Bunun dışında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün il ve yakın çevresinde yaptığı çalışmalar sonucunda endüstriyel hammadde kaynakları olarak talk, kum-çakıl ve barit oluşumları, metalik madenlerden de alüminyum, bakır-kurşun-çinko, manganez cevherleşmeleri tespit edilmiştir.Ancak bunların çoğu küçük boyutlu zuhurlar şeklindedir.

Ayrıca il genelinde büyük mermer potansiyeli bulunmakta olup, Genel Müdürlük tarafından envanter çalışması yapılmaktadır.

Bakır-kurşun-çinko cevherleşmeleri Sarıveliler ilçesinde, alüminyum cevherleşmesi ise Ayrancı ilçesinde yer almaktadır. Kazımkarabekir ve Merkez ilçelerinde gözlenen manganez zuhurlarından ve Merkez-Taşkale zuhurundan geçmiş yıllarda cevher üretimi yapılmıştır. Kazımkarabekir ve Ayrancı ilçelerinde aynı zamanda sırasıyla barit ve talk oluşumlarına da rastlanmaktadır.