Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla çıkan kararnameyle 06.02.2021 tarihinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Namık Ak, 2 yıla yaklaşık sürdürdüğü görevinden istifa etti. Ak’ın istifasının  ardından yerine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör’ü Prof Dr Hüseyin Karaman getirildi.

Hüseyin Karaman kimdir?

1972 Trabzon doğumlu olan Hüseyin Karaman, 1994 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okumuştur. 1995 yılında Karadeniz teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.

1994 yılında başlamış olduğu Yüksek lisansını, Nurettin Topçu'da Ahlaki Düşünce isimli çalışma ile 1996 yılında tamamlamıştır.

Hüseyin Karaman'ın çeşitli yayınevleri tarafından basılmış kitapları, farklı dergilerde yayınlanmış makaleleri ve gerek ulusal, gerekse uluslararası sempozyumlarda sunulmuş bildirileri bulunmuştur. Karaman, son olarak da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi rektörlüğüne atandı. Ayrıca yazar evli ve dört çocuk babasıdır.