Karaman’da yazılımla uğraşan Umutcan Karaağa ve Melikşah Horzum özellikle pandemi sürecinde kullanıcı sayılarının bir hayli attıran sosyal medya devleri arasında olan İnstagram’ın açığını bulduklarını ileri sürdüler. Bu açığın kötü niyetli kişiler tarafından kullanıldığını ifade eden gençler, milyonlarca kişinin bu durumdan mağdur olduğunu dile getirdi. 
Sosyal medya hesaplarının kötü niyetli kişiler tarafından yakın takibe alındığını dile getiren Karağa ve Horzum: “Özelikle koronavirüs döneminde kullanıcı sayılarını bir hayli artıran sosyal medya uygulamaları, kötü niyetli kişilerin de yakın takibi altında. Kötü niyetli kişiler, kapatmak istedikleri hesapları gerçek kullanıcı üzerinden bir hile yöntemiyle kapatabiliyor. Bunun için de İnstagram'da şikâyet edilmesi için gerekli forumları kötü yönlerde kullanılabiliyor. İnstagram bilindiği üzere tüm dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi. Herkesin severek kullandığı bu uygulamanın önemsenmesi gereken çok ciddi bir açığı var. O da taklit yöntemiyle hesapların kapatılması” ifadelerini kullandılar."

HESAPLARI TAKLİT EDİYORLAR"
Kötü niyetli kişilerin yaptıkları yöntemle hesapları taklit ettiklerini ifade eden gençler: “Bu yöntemi kullananlar kapattırmak istedikleri hesabın kimliğine bürünüyorlar Bir kaç shop yöntemi ile . Profil fotoğrafından tutun da biyografisine hatta paylaşımlarına kadar hesapla alakalı tüm detayları taklit ediyorlar. Ardından, ilgili profili sanki kendilerini taklit ediyormuşçasına şikayet ediyorlar. Bu durumu ayırt edemeyen İnstagram, çoğu zaman gerçek hesabı kapatıyor. İnstagram bu Açığı Göz Önünde bulundurması gerekiyor Böylelikle, kişi amacına çabucak ulaşmış oluyor.”

“INSTAGRAM'DA BÜYÜK SAVAŞ VAR”
Sosyal medyanın dikkat istediğini vurgulayan Melikşah ve Umutcan “Doğru amaç için kullanıldığında dijital dünya bulunmaz bir nimet. Tüm bu bilgi kirliliğinden arındığınızda, sosyal medya eğer doğru amaçla kullanıldığında dijital dünya sonu olmayan bulunmaz bir içerik dünyasına dönüşür. Günlük sosyal yaşantınızdan paylaşımlar yaparak takipçilerinize sesinizi duyurmak bir yana, internet üzerinden birçok faydalı bilgiye ücretsiz erişebilir haldeyiz. Sosyal medyanın bu bilinçle kullanımı genel kültür seviye artışından dünya miraslarının keşfine kadar birçok doğru amaca hizmet edebilir.”

https://instagram.com/umutcan_.karaaga?utm_medium=copy_link
https://instagram.com/meliksahx2?utm_medium=copy_link