Gece yarısı çıkan kararname ile ilimizde 2019 yılından beri görev yapan Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınırken yerine Osmaniye İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş atandı.

Karaman eski İl Emniyet Müdürü ve son olarak İzmir Emniyet Müdürü olarak görev yapan Mehmet Şahne ise görevden alınarak Emniyet Genel Müdürlüğü emrine verildi.

Ahmet Selçuk Okumuş kimdir?

Trabzon’un Araklı ilçesi nüfusuna kayıtlı olup 04/04/1970 Araklı doğumlu.

1993 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. Komiser Yardımcısı olarak Kayseri Emniyet Müdürlüğünde göreve başladı. Sırasıyla Kayseri, Ankara, Kars, Samsun, Iğdır, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu ve Sivas illerinde çeşitli birimlerde görev yaptı. 2017 yılında 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek Teftiş Kurulu Başkanlığında görevlendirilmiştir. 27/12/2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2018/262 sayılı kararı ile Osmaniye’ye İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır.

Ahmet Selçuk OKUMUŞ evli ve iki çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Emniyet Genel Müdür Yardımcılıklarına Mahmut Çorumlu, Ömer Urhal, Selami Yıldız ve Caner Tayfur atanırken, toplam 83 Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin görev değişikliğini içeren karar doğrultusunda 52 ilin il emniyet müdürü de değişti.