Karaman’da 14 Haziran 2022 günü meydana gelen cinayet olayının şüphelisi E.K., polisin çalışması sonucu İzmir’de yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

14 Haziran 2022 tarihinde oto galericiler sitesinde meydana gelen silahlı çatışmada Ramazan Erbay hayatını kaybetti ve cinayet olayının şüphelisi E.K. ise olayın ardından kayıplara karışmıştı. Olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, elde edilen bulgular sonucu E.K. isimli şahıs, İzmir ilinde polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan E.K., bugün öğle saatlerinde güvenlik gerekçesiyle çelik yelek giydirilerek polis eskortu eşliğinde adliyeye sevk edildi. Yaklaşık 6 saat süren mahkemenin ardından E.K. tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ;

Olay, 14 Haziran 2022 tarihinde Karaman-Konya yolu üzerinde bulunan Galericiler Sitesinde yaşandı.


İddiaya göre, iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede taraflar arasında silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine Ramazan Erbay (26) ve Ö.K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla kaldırıldıkları Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.


Durumu ağır olan Ramazan Erbay yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralı Ö.K. ise tedavi altına alındı. Polis ekipleri olayın yaşandığı Galericiler Sitesi ve hastanede geniş güvenlik önlemi aldı. Karaman İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş da olay yerine gelerek bilgi aldı. Öte yandan hayatını kaybeden Ramazan Erbay ile yaralanan Ö.K.'nin üzerinde çelik yelek bulunduğu öne sürüldü.