Karaman’da, vaka sayılarındaki artış alarm vermeye başladı. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım üniteleri, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.
Karaman kent merkezi ve ilçelerinde koronavirüs vakalarındaki hızlı artış dikkat çekiyor. Toplamda 250 bin nüfusu olan kentte, alınan tüm önlemlere ve yapılan tüm uyarılara karşın vaka sayısındaki artış nedeniyle Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım üniteleri, yüzde 100 doluluk oranıyla çalışmaya başladı.

YOĞUN BAKIM ÜNİTERİNDE YER KALMADI
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Karaman’da da artan vakalar nedeniyle yoğun bakım ünitesinin dolduğu öğrenildi. 101 yoğun bakım ünitesinin bulunduğu hastanede ağır hasta sayılarının da artmasıyla aynı odada ikinci bir servis yataklarının açıldığı öğrenildi.
Bunun yanısıra, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne günlük başvuruda bulunan vatandaşların sayısı 400’lere kadar tırmanırken, bu başvurulardan yaklaşık 150’sine pozitif vaka tanısı konuluyor.
Yapılan denetimlere ve uyarılara rağmen hala kuralları hiçe sayan kişiler yüzünden, ilimizde son 1 ay içerisinde vaka sayılarının 4 kat arttığını görmüş olduk. Ramazan ayı kısıtlamasının bu sayıları birazda olsa düşüreceğini belirten uzmanlar, vatandaşları toplu iftar, sosyal mesafe, hijyen ve maske konusunda uyarılarına devam ediyor.