Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 5 kişi gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan şüphelilerden adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yapıldığı yönünde duyum alınması üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmada Karaman'a uyuşturucu madde getirecekleri ve satacakları bilgisi elde edilen, ekipler operasyon düzenledi. 
Operasyonda Y.D., O.K., H.B., S.Y. ve S.T isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 160 adet ekstazi hap, 130 gram plaka esrar, 22 adet sentetik ecza maddesi, 140.50 gram metamfetamin maddesi, 4.30 gram eroin, 1 adet Hassas Terazi, 1 adet tabanca ele geçirildi. 
Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkan şüphelilerden, Y.D., O.K. ve H.B isimli 3 şahıs uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderidi.  Diğer iki şüpheli de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.