Karaman'da soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kentin çeşitli bölgelerine yardımsever bir grup vatandaş tarafından beslenme aparatları yerleştirilmişti.

Fakat aparatlar kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınarak akıllara "bu kadar cani olunur mu?" sorusunu getirdi. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, sokak hayvanlarına yardım amaçlı yapılan yemlikleri çalan şahısların yakalanıp cezalandırılmasını istediler.

VATANDAŞIN KARAMAN BELEDİYE'SİNDEN ANLAMLI İSTEĞİ

Hayvan sever Karaman'lı vatandaşlar haber sitemize yaptıkları açıklamada: “Çevremizi temiz tutarken, sahipsiz hayvanların yiyecek ihtiyacını da karşılamak adına pugedon isimli hizmetten istiyoruz. Hayvanlar Yaz aylarında su bulmakta, kış aylarında ise yiyecek bulmakta zorlanıyor. Pugedonlar can dostlarımızın her iki ihtiyacını da karşıladığı için hayati önem taşıyor. Üstelik bunu sağlarken çevremizi de temiz tutmuş oluyoruz. Biz vatandaşlar büyük hassasiyet ve ilgi göstereceğimize canı gönülden inanıyoruz", diyerek Karaman Belediyesinden şehrin bazı bölgelerine pugedon konması hakkında ricada bulundular.

Pugedon Nedir? PUGEDON;

pet şişe, cam şişe, metal kutu gibi geri dönüşebilir ambalaj atıkları atıldığında haznesinden sokak hayvanlarına mama veren bir geri dönüşüm otomatıdır.