19 Ekim 2021 Salı günü düzenlenen programa Vali Işık’ın yanı sıra Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Genel Meclis Başkanı Eyüp Çayır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, İdare ve Denetim Müdürü Abdullah Şahiner, kurum müdürleri, Karaman Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay ile ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay muhtarlık müessesinin kuruluş felsefesi ve amacı hakkında bilgiler verdiği konuşmasında muhtarlığın 192 yıllık geçmişliyle vatandaş ve kurumlar arasında köprü vazifesi gören çözüm merkezi olduğunu belirterek görevleri süresi içerisinde kendilerinden desteklerini esirgemeyen Vali Mehmet Alpaslan Işık ile birlikte kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Kamu hizmeti yapan tüm muhtarların muhtarlar gününü tebrik ederek konuşmasına başlayan Vali Işık, 1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan Muhtarlık müessesesinin; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından birisi olduğunu belirterek muhtarların vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına; sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan ve devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisi olduğunu söyledi.
 
Konuşmasında muhtarlara sizler bizim sahadaki elimiz ayağımızsınız diyen Vali Işık, devlet ve millet bütünleşmesinin temel harcını oluşturan tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum dedi. 
 
Konuşmaların ardından ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy ve mahallerinde 3. 4. ve 5. dönem görev yapan muhtarlara Vali Mehmet Alpaslan Işık ve il protokolü tarafından teşekkür plaketleri verilirken covid-19 nedeniyle vefat eden Rauf Denktaş Mahallesi Muhtarı merhum Yahya Tahtabıçak'ın teşekkür plaketini eşi Kamile Tahtabıçak'a veren Vali Işık, görevi başında iken vefat eden merhum Yahya Tahtabıçak'a Allah'tan  rahmet, eşi ve yakınlarına ise sabırlar diledi.