Karaman'da milli sporcu Figen Aşık karton kutu içerisine kapatılan ve üzerine taş koyularak çöpün kenarında ölüme terk edilen gözü bile açılmamış yavru kedilere sahip çıktı. Aşık özel olarak hazırladığı mamayı enjektör yardımı ile yavru kedilere vererek hayatta kalmaları için mücadele başlattı.

 

Karamanlı milli atletizm sporcusu Figen Aşık antrenmandan Kazımkarabekir Paşa mahallesindeki evine geldiğinde kapının önündeki çocukların kutu içerisinde daha gözleri bile açılmamış yavru kedilerle oynadığını fark etti. Aşık, çevrede yaptığı araştırmada yavru kedilerin ağzı kapatılmış kutu içerisinde çöp kutusunun yanına bırakıldığını ve kutunun üzerine taş konarak kedilerin ölüme terk edildiğini fark etti.

 

Yavru kedileri evine alan aşık özel olarak yaptığı mama ile yavru kedileri beslemeye başladı.  Yavru kedilerin annesinin evlerinin yan tarafında bulunan bir binada olduğunu söyleyen Aşık; “Ben antrenmandan gelirken üst komşumuzun kızının elinde bir kutu fark ettim. Kutunun içinden yavru kedi sesleri geliyordu. Sonradan öğrendim ki bu yavru kedileri karşı binamızın güvenlik görevlisi ve kapıcısı kutu içerisinde çöpün kenarına atmış ve üzerine taş koymuş. Anne kedi yine o binada kalmış. Anne kediyi beslemeye devam ediyorlar, yavrularını dışarıya atmışlar bu çok yanlış bir şey. O binadaki bir kişi yavru kedilerden rahatsız olmuş o nedenle dışarıya atmışlar. Bu yavru kedilerin nesinden rahatsız olunabilir ki zaten ufacık bir şeyler madem yavru kedileri dışarıya atıyorsunuz annesinide dışarıya atın yanına koyun ki yavru kediler hayatlarına devam edebilsin.

 

Biz kardeşim ile birlikte özel mama hazırladık ve enjektör yardımı ile bu yavruları beslemeye çalışıyoruz. Bu çok üzücü bir durum. Ben apartman görevlisine bu vicdana sığarmı diye sorduğumda benim 3 tane çocuğum var diyor, ben bana söyleneni yaptım diyor, işsiz kalırım çocuklarıma ekmek götüremem diyor. Sonuçta bu kedilerde bir can ve bunlarda bir yavru. Ben evime getirdim ama bu şekilde annesi olmadan ne kadar bakabilirim. Anneleri gelene kadar biz bu şekilde enjektör ile beslemeye devam edeceğiz” dedi.