Karaman’da tek katlı müstakil bir evin aşenesinde, ocakta unutulan kömürün alev almasıyla yangın çıktı. Ölen yada yaralanan kimsenin olmadığı yangında mahalle sakinleri aşeneyi kurtarmak seferber oldu. Diğer yandan yangını izleyen anne ve oğlu da göz yaşlarını tutamadı.

Yangın saat 18:00 sıralarında Fatih Mahallesi 1906. sokak üzerine bulunan tek katlı müstakil bir evin aşenesinde yaşandı.
Edinilen bilgiye göre, Mustafa Ç.’ye ait müstakil bir evin aşenesinde yangın çıktı. Alevleri gören mahalle sakinlerinin durumu önce ev sahiplerine daha sonra 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesinin ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Olay yerine gelen polis, evin etrafında çevre güvenliğini alırken, itfaiye de yangına müdahale etti. Giderek etkisini arttıran yangına komşular da destek verirken, itfaiye ekipleri mahallede bulunan yangın vanasından da su çekerek yarım saatlik çalışma sonucu yangın tamamen söndürüldü.

ANNE VE OĞLU GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI
Üzüntülü ve buruk gözlerle itfaiye ekiplerinin çalışmalarını izleyen anne  Ayşe Selim Ç. ile oğlu Ali Ç. birbirlerine sarılarak teselli buldu. Daha sonra sinir krizi geçiren Ayşe Selim Ç. ve eşi Mustafa Ç., olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekiplerince tedavileri yapıldı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken aşenede maddi hasar meydana geldi.
İtfaiye ekiplerinin yaptığı inceleme sonrasında yangının, aşenede ocakta unutulan kömürün alev almasıyla çıktığını öne sürdü.
Olay ile ilgili inceleme başlatıldı.