Edinilen bilgiye göre, Ayrancı’dan gelen beş kişilik bir aile 30 Mayıs 2020 tarihinde Karaman’da Yenişehir Mahallesi Hilal Caddesi üzerinde bulunan bir eve kız isteme merasimine katıldılar. Aradan geçen 3 gün sonra aileden bir kişi rahatsızlığı nedeniyle hastaneye başvuruda bulundu.

Hastaneye yapılan test sonucu kişiye (covid-19) pozitif tanısı konuldu. Bu ailenin  en son Yenişehir Mahallesi Hilal Caddesi No:52 adresine gidip kız isteme merasimine katıldıkları belirtilirken, korona virüs (covid-19) salgınının yayılarak vatandaşlarımızın sağlığını tehdit etmesini engellemek amacı ile belirtilen adreste 6 kişilik ailenin yaşadığı bina bugün itibariyle ikinci bir karara kadar karantinaya alınmasını, belirtilen adreste bulunan binaya giriş ve çıkışların yasaklanmasına karar verildi.

Söz konusu tedbirlere ve kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, konusu suç teşkil eden davranışlarda ise Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.