Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde yaşayan 52 yaşındaki Eşmi Akıncı, 3 Mayıs gecesi evinden ayrıldı.

Bir daha haber alınamayan ve her yerde aranan Eşmi Akıncı’nın bulunabilmesi için jandarma havadan ve karadan arama çalışmaları başlattı. Aramaya AFAD ve belde halkı da destek verdi.

Yapılan tüm aramalara rağmen 52 yaşındaki kadından on saniyelik güvenlik kamerası görüntüsü haricinde herhangi bir iz bulunamadı. Mahalle bakkalının güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Akıncı’nın gece saatlerinde tek başına bakkalın önünden geçip gittiği görülüyor. Kadının izine rastlanamaması üzerine aile Müge Anlı’nın programına katılarak kızlarının bulunmasını istedi.

13 GÜN SONRA SEVİNDİREN HABER GELDİ

Beldede saat 17.30 saatlerinde beldenin Yenimahalle mahallesinde ağlama sesleri duyan vatandaşlar, sesleri takip etmeleri üzerine kullanılmayan bir ahıra yönlendirdi. Buraya giren belde halkı Eşmi Akıncı'yı ağlar halde buldular. Sağlık ekipleri tarafından Ermenek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Akıncı tedavi altına alınırken, sağlık durumunun da iyi olduğu öğrenildi. 

Eşmi Akıncı'nın bu ahıra nasıl ve kimler tarafından bırakıldığı ile ilgili beldedeki kamera kayıtlarını incelemeye alan jandarma ekipleri, olayı aydınlatmak için çalışmalarını sürdürüyor.