Afganistan uyruklu oldukları öğrenilen bir anne 3 çocuğu ile birlikte kanserle mücadele ederken, eşi de koronavirüs nedeniyle iş bulamıyor.
 
İLAÇ MASRAFLARI 10 BİN TL TUTUYOR
Kanser teşhisi konulan ve ciğerleri sırtına yapışık olduğu için yürümekte bile zorluk çeken annenin ameliyatı çok riskli olduğu için olamıyor. Bu nedenle kadının hastalığının daha da ilerlememesi için ilaçlarla tedavi olması gerekiyor. Kullanmış olduğu bu ilaçların fiyatı ise 10 bin tl olduğu söyleniyor. Tarla, bağ ve bahçe işlerine giden eşi de koronavirüs nedeniyle iş bulmakta zorluk çekiyor.

Karaman’da bir dernek tarafından ziyaret edilen evde yiyecek hiç birşeyin olmadığını ve ellerinde erzaklar ile kapı açıldığında ise çocukların ilk aldıkları ramazan pidesi olduğunu ettiler.
 
Kanser hastası eşinin düzenli çalışabileceği ve yaptığı için hakkını zamanında alabileceği bir işe, ayrıca eve gıda, giyim fatura ödemeleri gibi yardımlara ihtiyaçları oldukları dernek tarafından gözlemlenirken, Annenin de ilaçlarının düzenli alabilmesi için resmi kurumların verebileceği sosyal desteğe ihtiyacı olduğu söylendi.
Evi ziyaret eden dernek tarafından da aileye gıda,giysi,ayakkabı ve oyuncak götürüldü.

Aile iletişim bilgileri; Mümine Hatun Mahallesi 1430. Sokak no:5  Telefon: 0538 6388611