Karaman'da çeşitli köylerden daha önceden çok sayıda hırsızlık olayına karışan ve UYAP kayıtlarında arama kayıtları bulunan A.K.(40) ile F.Y. (35) JESAT dedektifleri tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Karaman İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından meydana gelebilecek suçların önlenmesi ve hırsızlık olaylarının engellenmesi için hırsızlık suçlarından aranan şahısların yakalanması maksadıyla başlatılan çalışma sonucunda, Karaman il merkezi ve köylerinde daha önceden bir çok hırsızlık olayına karışmış ve UYAP kayıtlarında aranma kayıtları bulunan A.K. (40 yaşında) ve F.Y. (35 yaşında) isimli şahıslar JASAT dedektifleri tarafından yapılan adres araştırmaları ve fiziki takip sonucu yakalandı.
A.K. ve F.Y. Karaman İl Jandarma Komutanlığı'nda ki işlemlerinin ardından sevk edildikleri Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.