Karaman'da İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekipleri tarafından yapılan operasyonda, kçeşitli köylerden hırsızlık yaptığı tespit edilen N.T., isimli şahıs uyuşturucu madde ile yakalandı. Şüphelinin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ( Jandarma Suç Araştırma Timi), 26 Mayıs günü merkeze bağlı Akpınar köyünde gerçekleştirilen hırsızlık olayı ile ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışma neticesinde olayı gerçekleştiren 70 plakalı otomobili tespit etti. Aracın plakası üzerinden yapılan sorgulamasında N.T. isimli şahıs tarafından kiralandığı belirkendi. 
Daha sonra yapılan takip sonucunda aracın bulunduğu yer ekipler tarafından tespit edilip takibe alındı.  27 Mayıs günü Dereköy yolu üzerinde aracı durdurup ve malzemeleri indirdikten sonra içerisini temizlediği sırada jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. 
Şüpheli N.T. ile yapılan sorguda;
Akpınar köyünde meydana gelen evden hırsızlık olayının (kaynak makinası, matkap ve lokma takımı), Merkez Sarıkaya köyünde meydana gelen evden hırsızlık olayının (1 adet jeneratör ve 1 adet şarjlı matkap), Merkez Boyalı köyünde meydana gelen 2 ayrı evden hırsızlık olayının ( 3 adet bakır kazan ), Kazım Karabekir Mecidiye köyünde meydana gelen 3 farklı evden hırsızlık olayının (3 kaynak makinası, 1 spiral taşı, 1 matkap, lokma takımı, anahtar takımı, 1 çuval ceviz, 6 teneke zeytinyağı ) malzemeleri çalan aynı kişi olduğu tespit edilerek N.T. gözaltına alınarak İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Ayrıca şahsın kullanmış olduğu araç ve üzerinde  yapılan üst aramasında; 4 gr metamfetamin ile 1 gr eroin ele geçirildi. Şüphelinin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Toplamda 7 faili meçhul hırsızlık olayını aydınlatan jandarma ekipleri, malzemeleri sahiplerine teşhis ettirildikten sonra kendilerine teslim edileceğini belirtti.