Karaman’da fabrikatör bir iş adamının aracında bomba ihbarı emniyet güçlerini harekete geçirdi. Yapılan inceleme sonrasında düzenek fünye ile patlatılırken, araçtan çıkan cismin tahtadan yapılmış dinamit lokumuna benzetildiği ortaya çıktı.
Olay saat 14:30 sıralarında Hacıcelal Mahallesi 534. sokakta yaşandı.
Alınan bilgiye göre, Karaman’da bir bisküvi fabrikası sahibi olduğu öğrenilen K.B.’nin otomobili temizlenmesi için bir oto yıkamacıya getirildi. Otomobilin içerisini temizlemek isteyen Atilla A., sürücü koltuğunun altında bantla sarılı kablolu ve üzerinde pil bulunan bir düzenek olduğunu fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Mekezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri düzeneği görünce aracın etrafını güvenlik çemberine alarak bölgeye kimse yaklaştırılmadı.
OTOMOBİLDE Kİ DÜZENEK SAHTE ÇIKTI
Karaman İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen bomba imha uzmanı ekipleri, aracın koltuğunun altındaki bomba süsü verilmiş düzeneği çıkartarak kaldırım üzerine koydu ve kontrollü şekilde fünye ile patlattı.
Yapılan araştırma otomobilin sürücü koltuğunun altına yerleştirilen düzeneğin, tahta parçasından yapılmış dinamit lokumuna benzetildiği tespit edildi.
Polis, olay ile ilgili bölgede yaptığı incelemenin ardından, soruşturma başlattı.