Karaman'da Jandarma Suç Araştırma Timi(JASAT) bir hırsızlık şebekesine darbe vurdu. JASAT timleri özel olarak yaptığı çalışmada 4 hırsızlık şüphelisini gözaltına alırken, piyasa değeri 130 bin lira olan çalıntı malzemeleride Konya'da ele geçirdi.

Karaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geçtiğimiz hafta merkeze bağlı Dereköy köyündeki bir mermer ocağından iş makineleri ve tır kantarının çalındığı yönünde bilgi aldı. İhbarın ardından olay yerine gelen timler hırsızlığın yapıldığı mermer ocağında ve çevresinde çalışma başlattı. 

 

Dosyayı alan JASAT timleri yaptığı araştırmada çalınan tır kantarının yaklaşık 9 ton olduğunu tespit etti. 9 tonluk bir malzemenin kolay çalınmayacağını düşünen JASAT timleri kent giriş çıkışında bulunan bütün güvenlik kameralarını tek tek inceledi.

JASAT timleri hırsızlığın yaşandığı gün Konya'dan Karaman'a bir vincin giriş yaptığını belirledi. Vinçten yola çıkan timler Konya'da ikinci el malzeme alan firmalarla itribata geçti. Çalınan malzemelerin izine Konya'da rastlayan ekipler, Konya'ya giderek çalıntı malzemelere el koydu.

Malzemelerin ele geçirilmesinin ardından ekipler hırsızlık olayını gerçekleştirdiği iddia edilen  R.D, Ü.K, M.Z ve H.Y'nin evine operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon ile gözaltına alınan şüpheliler İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.