İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye geneli sıkı denetim yapılacağını açıklamasının ardından bugün Karaman’da maske ve sosyal mesafe denetimleri başladı.
Karaman’da artan koronavirüs vakalarını önlemek amacıyla Vali Mehmet Alpaslan Işık sokağa çıkarak esnaf ve vatandaşları maske ile sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı.
Denetimde Vali Işık’a İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin , Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’da eşlik etti.

Denetimler sonrasında gazetecilere basın açıklaması yapan Vali Işık, Karaman’da ki güncel vaka sayısının Kurban Bayramından sonra ciddi anlamda yükseldiğini açıkladı. 

Vali Mehmet Alpaslan Işık açıklamasında, “Bugün Türkiye genelinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatları ile Covid-19’a karşı denetim başlatıldı. Bizde bu çerçevede ilimizdeki işyerlerini denetlemeye çıktık. Bizim buradaki temel hedefimiz aynı il tabelamızda olduğu gibi nasıl nüfus yazıyorsa günün birinde covid-19 vaka sayısı sıfır yazmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Covid-19’da güvenli kent logosunu almaya talibiz, bunun için bütün birim amir arkadaşlarımla birlikte gece gündüz demeden çalışacağız. Bu konuda halımızın maske kullanımını özellikle dikkat ettiğini gördük. Denetlediğimiz işyerlerinde de kurallara uygunluğu bizzat gözlemledik. Bundan dolayı hem Karaman halkımızı hemde işletmecilerimize teşekkürümü borç biliyorum. Artan vaka sayısını en aza düşürmek için elimizden gelen özeni bundan sonrada göstermeye tüm gücümüzle devam etmemize istirham ediyorum”

KURBAN BAYRAMINDAN SONRA VAKA SAYISI ARTTI
Karaman’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Işık, ilimizdeki güncel vaka sayısının Kurban Bayramı sonrasında ciddi bir artış yaşandığını belirtti.
Vali Mehmet Alpaslan Işık açıklamasının devamında.”İlimizde vaka sayısı bayramdan sonra maalesef bir artış içinde. Net bir sayı veremeyeceğim, ama sayıları takip ediyoruz. Bu sayıların nereden kaynaklandığını da bulabilmek için de çaba gösteriyoruz. Sağlık müdürlüğümüzün bize vermiş olduğu veriler sayesinde kısa sürede çözümleyeceğimize inanıyorum.”
 
SİGARA VE KURUYEMİŞ VE DONDURMA NEDEN YASAKLANDI ?
Vali Işık,” Özellikle kuruyemiş, dondurma ve sigara maske kullanımını engelleyen üç temel faktör. Hepiniz biliyorsunuz akşam saat 8 den sonra dışarıya çıkıyor İsmet Paşa Caddesi’nde elinde sigara içiyor maskesi aşağıda, çekirdek çıtlatıyor ve aynı zamanda da maske olmadığı içinde etrafa tükürük saçıyor.
Biz bunları önleyebilmek için, kendilerininde yanlarından geçerken varsa hastalık bulaşmasını engellemek için bunları yasakladık. Bu yasağın temel nedeni budur” dedi.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’da belediye olarak denetimlerle ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, “İşletmeler gerekli önlemleri almışlar. Halkımız maske kuralına dikkat ediyorlar. belediye olarak kentin her yerini dezenfekte ediyoruz. Belediyemiz tüm herkese maske dağıtımı yapıyoruz. Pazarlarımızda denetimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.