Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt dışında yaşayan veya yurt dışında eğitim gören binlerce Türk vatandaşı Karaman'a getirilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda 14 günlük karantinaya alındı. Burada karantinaya alınan Türk vatandaşları, Türk Kızılay Derneği Karaman Şubesi  tarafından 3 öğün sıcak yemek veriliyor. 

Konu hakkında açıklama yapan Türk Kızılay Derneği Karaman Şubesi, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt dışında yaşayan ve yurt dışında öğrenim gören binlerce Türk vatandaşımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin gönderdiği kurtarma uçakları ile Türkiye’ye getirilerek birçok farklı şehirde Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza bağlı  Kredi ve Yurtlar Kurumlarında, tedbir amaçlı olarak 14 günlük karantinaya alınıyor. 42 ilde 63 Kredi Yurtlar Kurumu'nda karantinaya alınan vatandaşlarımıza Türk Kızılay ekipleri tarafından 3 öğün sıcak  yemek hizmeti verilmektedir.
Karaman ilimizde  bulunan, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Nefise Sultan ve Hatuniye öğrenci yurtlarımızda tedbir amaçlı gözlem altında tutulan 473 misafirimiz ile bu organizasyonun yürütülmesinde görev alan sağlık personellerimizin, AFAD ekiplerimizin, Gençlik Spor İl Müdürlüğü çalışanlarımızın ve Emniyet güçlerimizin 3 öğün yemek ve içecek ihtiyaçları Türk Kızılay Derneği Karaman Şubesi tarafından karşılanmaktadır. 
Devletimizin bize vermiş olduğu görevi layıkıyla yerine getirme ve Karamanlı hemşehrilerimize hizmet etme gayreti içerisindeyiz. 
4 farklı  görevi yürütme gayreti içerinde olan Türk Kızılay Derneği Karaman Şubesi, sahadaki gönüllüleri ve profesyonel ekipleri sizin de manevi desteğinizle büyük bir özveri ve gayretle teyakkuz halinde çalışma yapmaktadır" ifadeleri kullanıldı.