Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve gençlerin ses ve müzik, şiir okuma, tiyatro ve bilgi yarışmalarında yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu kültür ve sanat yarışmalarının Karaman il elemeleri Gençlik Merkezi ve Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmalar ile tamamlandı.

Kültür ve sanat yarışmalarının ilki, Piri Reis Kültür Merkezi’nde “Hayallerini Sahneye Taşı” sloganı ile tiyatro kategorisinde gerçekleştirildi. İlginin yoğun olduğu yarışmalarda Hem-Dem tiyatro ekibi jüriden en çok puanı alarak birinci oldu.

“Sahne Sırası Sende” sloganı ile düzenlenen müzik yarışmaları ise 4 kategoride gerçekleşti. Türk müziği kategorisinde Murat Güneri, popüler müzikte Ceyda Öksüz, caz müzikte ise Muhammet Taşçı, Mustafa Hakan Çelik, Emre Şahin, Necati Can Akay, Osama Saleem Ahmed Al-Kohaly birinci olan sesler oldu.

“Bir Şiir, Bir Nefes” sloganı ile düzenlenen şiir okuma yarışmasında da öğrenciler Sezai Karakoç anısına şiirlerini seslendirdiler. Yarışma sonunda 13-17 yaş bayanda Zeynep Yaren Karataş, 13-17 yaş erkek kategorisinde Mehmet Baturalp Kırıldı, 18-25 yaş bayan kategorisinde Melda Çelik ve 18-25 yaş erkek kategorisinde Aytekin Yılmaz birinci oldu.

Son olarak ‘Kim Bilir’ sloganı düzenlenen bilgi yarışmalarında lise kategorisinde Zeynep Tez, Ayşegül Çakır ve Mehmet Kar’ın yer aldığı ‘Social Butterflies’ grubu birinci olurken, üniversite kategorisinde bu isimler Safa Esen, Ayhan Çatav ve Enes Kazancı’nın yer aldığı ‘Bilge Gençler’ grubu oldu.

Kategorilerinde dereceye giren öğrenciler Haziran ayında Kayseri’de düzenlenecek bölge finallerinde Karaman’ı temsil edecekler.