Karaman’da kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerde filyasyon ekipleri hem koronavirüsle hem de karla mücadele ediyor. Koronavirüsle mücadelenin öncüsü filyasyon ekipleri, ev ev dolaşıyor. Kar yağışı ile beraber yüksek kesimlerde zaman zaman araç yolunun olmadığı noktaları da yürüyen ekipler, evlerinde izole edilen Kovid-19 hastaları ile temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımının önüne geçmek için 24 saat görev yapıyor. Karın etkili olduğu noktalarda daha yorucu mücadele veren ekipler, test sonucu belli olanlara hızlıca ulaşıp, filyasyonu tamamlayarak, gereken durumda ilaç da veriyor.

Yine sisteme düşen vakanın filyasyonu için ekipler zorlu hava şartlarına rağmen merkeze 40 km uzaklıkta ki yayla evine pozitif vaka ve temaslı tespiti için ev ziyaretinde bulundu.
Ziyaret esnasında Covid-19 temaslılarından numune alımı yapılarak, karantina süreci hakkında bilgilendirme yapıldı. Burada işlemlerini tamamlayan filyasyon ekipleri, ziyaret edilen hastalar tarafından el sallayarak uğurlandı.